Belangrijke certificaten? Check!
19 maart 2021

Belangrijke certificaten? Check!

 

VCA

VCA staat voor veiligheid, gezondheid en milieu, Checklist Aannemers. Het certificaat is ervoor bedoeld dat werknemers veilig en gezond te werk kunnen gaan. VCA kijkt naar het VGM (veiligheid, gezondheid en milieu) beleid, het risicobeheer, de opleidingen van werknemers, de voorbereiding op noodsituaties, de gezondheidszorg en de inkoop en/of verwerking van diensten en grondstoffen. Een VCA-certificaat is van belang bij organisaties met risicovolle werkzaamheden, bijvoorbeeld bij bouwterreinen, fabrieken en werkplaatsen.

Door het VCA-certificaat te behalen zorg je als werkgever voor een betere zorg voor werknemers, maar waarborg je de kwaliteit van de diensten ook beter. Met de VCA-checklist controleren werkgever aan welke punten de organisatie wel of niet voldoet. Zijn er onderdelen die nog niet kunnen worden afgevinkt? Dan moeten die worden behaald met het actieplan. Zijn alle onderdelen positief afgerond? Dan ontvang je het certificaat.

KOMO

KOMO is hét kwaliteitskeurmerk in de bouw. De controles worden gedaan door een onafhankelijke partij, op routinematige basis. Zo wordt constante kwaliteit gewaarborgd. Bij het behalen van het certificaat weet je als werkgever zeker dat de kwaliteit van werken en materialen voldoen voor marktpartijen en de overheid. Een hogere kwaliteit kent natuurlijk voor de lange termijn alleen maar voordelen, zo worden kosten aan onderhoud bespaard.

Kiwa begeleidt standaard het hele proces. De deskundige toetsen het product of de dienstverlening aan de BRL die van toepassing is. Kiwa is wereldspeler wanneer het aankomt op testen, inspecteren en certificeren.

M. Van der Looy staat voor kwaliteit

Bij M. Van der Looy staan we voor kwaliteit leveren en borgen. Niet alleen hoogstaande eindresultaten, maar ook hoge kwaliteit in veiligheid en gezondheid voor ons personeel en milieu. Voor ons is het dan ook vanzelfsprekend dat wij voldoen aan alle onderdelen van de VCA, al 10 jaar! Begin dit jaar hebben we de nieuwe VCA in ontvangst mogen nemen. Onze mensen hebben ook een persoonlijke VCA certificering. Hiervoor zijn zij getraind en hebben zij examen moeten doen. Ook zijn we voor onbepaalde tijd KOMO proces gecertificeerd voor de verschillende scopes van buitengevelisolatie, sinds 1995! Met het behalen van deze certificaten zorgen we voor kwaliteit!