BUITENGEVELISOLATIE IV
11 juni 2020

BUITENGEVELISOLATIE

SOORTEN AFWERKING 3

Eerder hebben we het uitgebreid gehad over de afwerkingen Spachtelpleister BGI en VARIOSTAR;
Naast deze veel voorkomende spachtelpleister afwerkingen is er regelmatig de wens voor een ‘fijne geschuurde afwerking’.
Deze week gaan we daarom dieper in op de Schuurpleister Silicaat 0,5 mm en GW O2 Geschuurd.

Onderstaand nogmaals een opsomming van de mogelijke keuzes:

• Minerale afwerking “Variostar”
• Kunsthars gebonden “Spachtelpleister BGI”
• Silicaat gebonden afwerking “Schuurpleister Silicaat 0.5 mm”
• Minerale afwerking “Schuurwerk GW 02”
• Minerale afwerking “krabpleister”
• Minerale afwerking “Brick-ID”
• Steenstrips in diverse soorten

Gevelafwerking 3: Waterglasgebonden “Schuurpleister Silicaat 0,5 mm”

Uitgekiende innovaties hebben geleid tot een pleister die is samengesteld op basis van waterglas gecombineerd met hoogwaardige dispersies.
Hierdoor worden belangrijke minerale eigenschappen gerealiseerd, waarvan een uitstekende dampopenheid en optimale vochtregulering het meest kenmerkend zijn.
De unieke combinatie van bindmiddelen en grondstoffen garandeert een permanente hechting en maakt de Schuurpleister Silicaat 0,5 mm zeer milieuvriendelijk.
Door de korrelgrootte van 0,5 mm ontstaat een rustig, zeer fijn geschuurd en strak gevelbeeld.

Om de gevel optimaal te beschermen en egaal te kleuren wordt het geheel na droging voorzien van een afparelende Pearlcoat muurverf. De pleister zelf kan direct in lichte kleuren worden aangebracht, waardoor in de meeste gevallen de onderlaag en het verfsysteem in eenzelfde kleur kunnen worden gemaakt. Hierdoor is het risico van aftekening van bv. kleine beschadigingen en krassen zeer beperkt.

De minerale eigenschappen minimaliseren tevens het risico op onthechting bij geringe beschadigingen aan de afwerking, dit in tegenstelling tot een kunstharsgebonden pleister. Omdat het aanbrengen van de Schuurpleister Silicaat 0,5 mm in 2 lagen gebeurt, en een verfsysteem standaard wordt toegepast, is deze afwerking wel een stuk duurder in aanschaf dan een kunstharsgebonden afwerking.

Met het juiste onderhoud heeft u hiermee een gevel die zeer lang meegaat en uw pand een strakke, luxe uitstraling geeft!!

Gevelafwerking 4: Lichtgewicht minerale schuurpleister “GW O2”

Wanneer u op zoek bent naar een geschuurde afwerking, maar het budgettair niet haalbaar is om een Schuurpleister Silicaat 0,5 mm toe te passen, is de GW O2 wellicht de oplossing voor u.

Deze innovatieve lichtgewicht pleister kan, naast de toepassing als Hecht- en Grondmortel in de gevelisolatiesystemen, als schuurwerk worden opgeleverd. Qua korrel is de pleister iets grover dan de Schuurpleister Silicaat 0,5 mm. De samenstelling van de pleister geeft een mooi schuurbeeld met de al eerder genoemde voordelen van een minerale pleister, echter met minder handelingen.

Na het aanbrengen en drogen van de grondmortellaag wordt de GW O2 in 1 dunne laag aangebracht waarna deze met een spons wordt doorgeschuurd. Een voorstrijklaag is hierbij niet van toepassing. Voor een afwerking in de gewenste kleur en extra bescherming wordt ook de GW O2 direct na droging afgewerkt met een afparelende Pearlcoat muurverf.