BUITENGEVELISOLATIE VIII
20 augustus 2020

BUITENGEVELISOLATIE

REGULIER ONDERHOUD

Het is belangrijk om regelmatig u woning onder de loep te nemen en regulier onderhoud te plegen. Maar wat verstaan we nu onder regulier onderhoud en hoe vaak moet dit gebeuren ..?
Uw gevel is een gesloten systeem waar vocht niet naar binnen dringt zolang het afgesloten blijft.

Ons advies is om 2 keer per jaar uw woning te inspecteren op de volgende onderdelen:

-DAKRAND ( ALUMINIUM / ZINK ) – 2 keer per jaar inspecteren

Dakrandafwerkingen kunnen uitzetten bij warme temperaturen en krimpen bij temperatuurdalingen. Hierbij kunnen stuiknaden (naad tussen 2 delen) in de daktrim open gaan staan. De dakbedekking kan daardoor loskomen. Aan de onderzijde van de dakrand zit een druiprand verwerkt zodat het regenwater niet in het systeem kan komen. Deze druiprand kan vervuilen en daardoor neemt de werking af. Periodiek schoonmaken van deze druiprand is dan ook belangrijk om vervuiling en vochtdoorslag tegen te gaan.

-HWA / DAKGOOT – 2 keer per jaar schoonmaken

Bij verstopping of schade is er kans dat er vocht in uw isolatiesysteem loopt. Dit kan schade en lekkage veroorzaken.

-NATUURSTEEN / BETONNEN AFDEKPLAAT

Naden van deze muurafdekkers dienen opgevuld te worden met kit rondom, zodat het vocht hierdoor niet
naar binnen kan dringen. Kit heeft een beperkte levensduur en kan onthechten van het oppervlak. Aan de onderkant van de afdekplaat zit een watergootje verwerkt, dat het water afvoert. Dit gootje kan vervuilen omdat het niet schoongespoeld wordt met regenwater. Zorg ervoor dat u dit periodiek schoonmaakt om vochtschade en vervuiling te voorkomen.

-AANSLUITINGEN CONTROLEREN op waterdichtheid zoals: kitwerk, afsluitband of bevestigingen

Voor vragen kunt u contact opnemen of vraag gratis en vrijblijvend onze brochure “waardebehoud door goed onderhoud” op via onderhoud@mvanderlooy.nl