“Elke dag is anders en dat maakt het werk zo leuk en dynamisch”​
22 maart 2023

Interview Piet

Bij Stukadoors -en Afbouwbedrijf Van der Looy werken we met een grote, diverse club mensen samen aan mooie projecten. Zowel voor als achter de schermen zorgen zij ervoor dat er maatwerk geleverd wordt en dat zowel onze opdrachtgevers als onze onderaannemers zo goed mogelijk worden ondersteund. Met het doel om gezamenlijk van ieder project een succes te maken.

In deze blog laten we je kennismaken met Piet. Als uitvoerder al 29 jaar werkzaam bij Van der Looy. Hiermee is hij onze langstzittende medewerker! Om dat hij zo’n speciaal beroep heeft, vertelt hij daar graag meer over:

1. Kun je ons iets vertellen over jouw achtergrond en hoe je bij Van der Looy terecht bent gekomen?
Mijn loopbaan begon in de metaalindustrie, gaandeweg ben ik in de bouwwereld beland.

Ik ben bij van der Looy terecht gekomen toen oprichter Mario van der Looy mij op een bewolkte dag in maart ‘94 vroeg om een dag mee te gaan om rond te rijden langs de verschillende afbouwprojecten. Daarna ben ik het gaan proberen bij van der Looy en dat doe ik alweer 29 jaar.

Destijds begon ik als isoleerder van de buitengevels. Na dit een aantal jaren met plezier gedaan te hebben, werd ik vervolgens hoofdverantwoordelijke voor het opbouwen en toezichthouden van ons complete steigerwerk. Inmiddels ben ik sinds 2016 uitvoerder bij Van der Looy. Waarin ik tegenwoordig al enige tijd met de zoons van Mario (Ruud en Roel) zorgdraag voor de aan mij toevertrouwde projecten in de buitengevel isolatie.

2. Wat zijn de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden van een uitvoerder bij Van der Looy?
Als uitvoerder bij Van der Looy is het belangrijk om te zorgen dat alles volgens de planning verloopt. Verder ben je het aanspreekpunt voor een team van onderaannemers en de klant en draag je de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het werk. Het is dus een belangrijke en uitdagende functie.

3. Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit als uitvoerder bij Van der Looy?
Elke dag is anders en dat maakt het werk zo leuk en dynamisch. Ik begin mijn dag meestal op ons kantoor in Bergeijk om alles klaar te maken voor de dag. Daarna ga ik naar de verschillende projecten om te zien hoe het ervoor staat en om materiaal te brengen indien nodig. Verder zijn er altijd overleggen met onze onderaannemers en klanten om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft verlopen.

4. Wat zijn de belangrijkste uitdagingen waarmee je te maken hebt als uitvoerder bij Van der Looy?
Een van de belangrijkste uitdagingen als uitvoerder is het creëren van een succesvol project met een divers team van vakmensen, leveranciers en klanten, om zo een hoogwaardig eindproduct te leveren dat de klant tevreden stelt.

Vergeet niet dat de buitengevel van een woning het visitekaartje is. Het kan een woning maken of breken voor de eindgebruiker. Ook voor de aannemer is de afbouw de finishing touch op het bouwproject. Dit moet goed zijn.

Een belangrijk onderdeel hierbij is het maken van heldere en duidelijke afspraken, zodat iedereen weet waar ze aan toe zijn.

Onze onderaannemers moeten vooruit kunnen, hiervoor zet je als uitvoerder alles in het werk. Door deze aanpak ontstaat er wederzijds begrip, wat de basis vormt voor een succesvolle samenwerking waarin mensen een stapje extra willen zetten.

5. Kun je ons een voorbeeld geven van een project waar je trots op bent en waar je als uitvoerder bij betrokken was?
Ik ben trots op project De Bakermat in Eindhoven, omdat het een ingewikkeld project was met veel detailwerk. Ook het project Oosterhout was bijzonder vanwege de unieke belijning in de afwerking van de gevel met UAP. Het is mooi om te zien hoe het resultaat er uiteindelijk uitziet bij beide projecten. Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor!

Een kleine impressie van een van de vele gevels van De Bakermat te Eindhoven. Zeker de moeite waard om eens langs te rijden! De Bakermat is gelegen aan de Boschdijk.

6. Hoe zorgt Van der Looy ervoor dat je als uitvoerder de juiste ondersteuning krijgt om jouw werk goed te kunnen doen?
Bij Van der Looy is er overleg mogelijk, er wordt gezocht naar oplossingen als er uitdagingen zijn.

7. Hoe draag je als uitvoerder bij aan het teamgevoel binnen Van der Looy?
Als uitvoerder bij Van der Looy is het belangrijk om een kartrekker te zijn en collega’s te helpen bij het aangaan van uitdagingen om mooie, kwalitatieve projecten af te leveren. Door deze aanpak hebben we een team dat er samen voor zorgt dat elk project tot een succes wordt gebracht.

Piet (rechts) met enkele van onze onderaannemers na voltooiing van een cursus gevelisolatie vanuit Afbouw Gevelsupport.

8. Wat zijn volgens jou de belangrijkste eigenschappen die een uitvoerder moet hebben om succesvol te zijn bij Van der Looy?
Je moet vindingrijk zijn, kennis hebben van buitengevelisolatie en in staat zijn om complexe details te doorzien. Het is belangrijk om goed te kunnen samenwerken en om problemen op te lossen. De projecten die Van der Looy aanneemt zijn doorgaans niet de makkelijkste, wij gaan geen uitdaging uit de weg.

9. Wat zijn de ontwikkelingsmogelijkheden voor een uitvoerder bij Van der Looy en hoe wordt hieraan gewerkt?
Er zijn veel ontwikkelingsmogelijkheden bij Van der Looy, je kunt doorgroeien naar steeds grotere projecten en steeds grotere teams. Tevens zitten we niet stil en innoveren we samen met onze partners onze dienstverlening en de afwerkingssoorten de we aanbieden.

10. Waarom zou een potentiële nieuwe uitvoerder bij Van der Looy moeten solliciteren?
Ik zou Van der Looy zeker aanraden als werkgever. De vrijheid in de dagindeling en de mogelijkheid om in de buitenlucht te werken aan uitdagende projecten in buitengevelisolatie maken het werk zeer interessant en afwisselend. Het werken met een team van onderaannemers en het contact met de collega’s en de klant, zorgen voor een hechte en betrokken samenwerking waarin we van ieder project een succes te maken.

Enthousiast geworden door het verhaal van Piet?
Dan hebben we goed nieuws!

We zoeken ter versterking van ons team een Werkvoorbereider. Ben jij de persoon die onder andere Piet ondersteund om van ieder project een succes te maken?

Solliciteer dan snel op de onderstaande vacature!!:

https://mvanderlooy.nl/nieuws/vacature-werkvoorbereider-buitengevelisolatie-m-v-fulltime/